Utolsó módosítás 2019. febr. 07.
Kibővített elnökségi+TSzB ülés Lajosmizsén

elado

Újdonságok

Meghívás Hódmezővásárhelyre

Szeretettel meghívjuk tagjainkat, partnereinket és a charolais, valamint az aubrac fajtáink iránt érdeklődőket, látogassanak meg bennünket 2017. május 4 - 6. között (csütörtök, péntek, szombat) az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok alkalmából Hódmezővásárhelyen, a Kiállítási Centrumban!

aanlogoja2017Egyesületünk sátrai az 1. számú húsmarha bemutatótér mellett a szokott helyen, a központi bemutatótérhez közeleső sarok mellett találhatók.

 

A charolais fajta versenyére csütörtökön délelőtt 10 órától kerül sor, Portrait Fabien GAUDETFabien Gaudet francia charolais tenyésztő bíráskodása mellett (aki a mellékelt fotón látható). Pénteken 10 órától lesz az ünnepélyes díjkiosztás, ahová felvezetjük a legeredményesebb állatainkat. Délben elkészítjük a már hagyományos charolais családi fotót. 13.30-tól lesznek a fajtabemutatók. Szombaton 10 órától és 13.30-tól tenyészállat felvezetéseket és fajtabemutatókat tartunk.

Találkozzunk Hódmezővásárhelyen!

Fabien Gaudet a charolais fajta show bírálója 2017-ben Hódmezővásárhelyen.

A Magyar Charolais Tenyésztők Egyesülete országos versenyeit 2000 óta rendezi meg Hódmezővásárhelyen. Minden évben nagy elismertségű külföldi bírók állapítják meg a versenyző tenyészállatok sorrendjét. 2017-ben 8. alkalommal érkezik francia bíró Fabien Gaudet személyében, akit elkísér a Herd Book Charolais vezető küllemi bírálója, Stéphane Billoux is.

Fabien Gaudet 41 éves és ott gazdálkodik a burgundiai Saône et Loire térségében, ahol a charolais fajta is kialakult. Harmadik generációs charolais tenyésztő, 1998 óta övé a gazdaság és az állomány 1969 óta a Herd Book Charolais regisztrált állománya. Évenként hozzávetőleg 115 ellése van a tenyészetben.

Franciaországban sok helyi – és országos kiállítás résztvevője valamint sűrűn szokott bíráskodni is a különböző szintű versenyeken.