Utolsó módosítás 2018. nov. 16.
STV csoportot zártunk Dicházán

elado

Újdonságok

Elhunyt Bogárdi Ferenc

Szomorúan tudatjuk, hogy Bogárdi Ferenc, egyesületünk Felügyelőbizottságának tagja Bogardi gyaszhir2017. április 24.-én hirtelen elhunyt.

Temetése április 28.-án, pénteken 15 órakor lesz a mezőnagymihályi temetőben.

 

Bogárdi Ferenc szakmai életrajza

Született: Mezőnagymihályon 1951. november 15-én

Meghalt: Mezőnagymihályon 2017. április 24-én

Paraszti családból származott, szülei földműves gazdálkodók voltak.

Az általános iskolát Mezőnagymihályon végezte, majd az Abaújszántói Mezőgazdasági technikumba járt. A Gödöllői Agrártudományi Egyetem üzemmérnöki szakán diplomázott. Első munkahelye a mezőgazdasági diploma megszerzése után a helyi Állami Gazdaság volt. Ezt követően munka mellett Budapesten elvégezte a Közgazdasági Egyetemet. Dolgozott a Mezőkeresztesi Arany Kalász termelőszövetkezet és a Geleji Halászati termelőszövetkezet főkönyvelőjeként. A rendszerváltást követően magánvállalkozóként könyvvizsgálói végzettséget szerzett és nyugdíjba vonulásáig ezen a területen dolgozott tovább.

E tevékenységek mellett elindította a mezőgazdasági vállalkozását, amely Böllérudvar néven a mai napig működik. Cége egyik fő tevékenysége a húsmarhatartás: fajta-átalakító keresztezéssel kialakított több százas Charolais állományát a közelmúltban épített és felújított telepeken tartotta, gazdálkodását a szakszerűség és a precizitás jellemezte.

Aktív közéleti szerepet vállalt szűkebb és tágabb környezetében, amit különböző társadalmi megbízatásai is mutatnak. Képviselőtestületi tagja volt a Mezőnagymihályi Önkormányzatnak. Vezetőségi tagja volt a Borsodi Mezőség Gazdakör Egyesületnek, tagja volt a MAGOSZ Országos Választmányának és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának.

2000 óta volt tagja a Magyar Charolais Tenyésztők Egyesületének, mely felügyelőbizottságának is folyamatosan tagja volt 2015-től.

Presbiter volt a Mezőnagymihályi Református Egyházközségben és tagja volt a község polgárőrségének is.