Utolsó módosítás 2024. ápr. 18.
Videóanyag - Húsmarhatenyésztési Tanácskozás

elado

1%

Újdonságok

SIA - Párizs 2020

2020. február 21-én és 22-én ellátogattunk Franciaország egyik legnagyobb presztízsű mezőgazdasági kiállítására Párizsba, a SIA-ra (Salon International de l’Agriculture). A kiállítás kiemelt résztvevője volt ezalkalommal a Herd Book Charolais és a charolais fajta, melyet 52 állattal képviseltek.

Érdekesség volt, hogy a kiállítás „arca” egy „Ideale” névre hallgató tehén volt, mely a megújuló gondolkodásmód szükségességére hívja fel a figyelmet. A versenyen ez az állat a 24-es sorszámmal szerepelt és a mellékelt fotók között is megtalálható. Láthatóan igyekeztek a finomabb küllemű, nem feltétlen a legnagyobb termetű, vékonyabb csontozatú állatokat előválogatni. A tenyészthetőség szolgálatában már nem törekednek a még nagyobb állatok előállítására. Az ilyen durvább csontozatú állatok láthatóan kevesebb teret kaptak az előválogatás során is. Köszönjük a vendéglátást és várjuk francia vendégeinket Hódmezővásárhelyre!

A képen balra Bujdosó Márton elnök és a HBC nemrégiben megválasztott elnöke, Sébastien Cluzel - Cécile Lane társaságában, aki a Charolais Expansion munkatársa. A háttérben az Ideale nevű tehén látható.