Utolsó módosítás 2018. júl. 18.
STV minősítés a Szerencsi Mg. Zrt. tenyészetében

elado

Újdonságok

Konferencia Egerszalókon

A Magyar Charolais Tenyésztők Egyesülete 2016. november 24.-én Egerszalókon, a Shiraz Hotelben, folytatva a sikeres hagyományt, az idén is megrendezi országos konferenciáját „Időszerű kérdések és lehetőségek a húsmarhatenyésztésben” címmel.

A Magyar Álattenyésztők Szövetsége és a Magyar Szarvasmarhatenyésztők Szövetsége támogatásával létrejövő rendezvény védnökei Dr. Nagy István FM álamtitkár és Farkas Sándor, a MÁSZ elnöke, akik előadásokat is tartanak és fórumra is lehetőséget biztosítanak. A konferencia levezető elnöke professzor dr. Komlósi István lesz aki „Új technológiák a húsmarhaágazatban” címmel tart előadást. Az erre az alkalomra összeállított program érdekessége, hogy az a Gearld Fry (USA, Arkansas) fog előadást tartani a tenyészbikák és a tenyészüszők termékenységéről, aki a Mexikói Charolais Világkongresszus egyik előadója is volt.

egersz hird

Regisztrálni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen november 22.-e 12 óráig lehet. Ez esetben a részvételi díj egy fő részére 5990 Ft. Előzetes regisztráció nélkül, a helyszínen – a rendelkezésre álló helyek függvényében – személyenként 8000 Ft a részvételi díj. (November 21.-i regisztrációt követően csak a számla helyszínen és készpénzben történő kiegyenlítését fogadjuk el – átutalást nem.) Köszönjük támogatóinknak hozzájárulásukat a részvételi költségekhez! Nélkülük sokkal többe kerülne…

A konferenciát követően, azok számára, akik a további programokra is előzetesen bejelentkeztek, (elsősorban a tagjaink számára) vacsorával, wellness programokkal jó beszélgetésekkel folytatódik az „ott alvásos” program. Másnap 9 órától a legalább ezüstfokozatú támogató vállalkozások bemutatkozása kezdődik, majd 10 órától az újonnan elkészülő GULYÁS Charolais Törzskönyvezési és Telepirányítási Rendszer bemutatása következik. A november 25.-i tanácskozás ebéddel zárul.

FIGYELEM!

Az általunk meghívott amerikai szakértő, Gearld Fry 2016. november 22.-én, kedden 9 órától bemutatót, gyakorlati foglalkozást tart a Lineáris Mérésről: a testalkat nagyszámú összefüggéséről a különböző termelési és funkcionális tulajdonsággal. Tételesen elmondja és elmutogatja, hogy az általa bemutatásra kiválogatott állatok kiről árulkodnak számára. Ilyenek például:

  1. )A rövid nyak a libidó és a nagyobb tesztoszteron termelés indikátora.
  2. )Minél közelebb van a mellkas körméret hossza a hátvonal hosszához, annál hatékonyabb alkalmazkodóbb és életképesebb az állat.
  3. )Elégtelen mellkaskörméret nagymértékben jelzi a genetikai hátterű strukturális defekteket, a különböző mirigyek elégtelen működését kicsi és szabálytalan formájú hátizmot, az első lábujjak kifelé állását, görbe körmöket és ezek az állatok gyaníthatóan érzékenyebbek a stresszre és magasabb fenntartási költséggel járnak.
  4. )A kiugróan magas üszők általában kiegyensúlyozatlanok, lassabban érnek, gyengébb a termékenységük és kevésbé hatékony a reprodukciójuk.
  5. )Stb. stb.

Tehát 2016. november 22.-én Lajosmizsén, a Kónya majorban (Charolais Kft.) 9 órai kezdettel lesz egy bemutató arról, hogy egy szakértő szem hogyan értékeli az egyes állatok várható és valószínű termelését. Az eseményen elhangzottak szakszerű fordításáról az a szinkrontolmács gondoskodik, aki a konferencián is dolgozni fog.

A műfaj sajátosságaiból adódóan csak viszonylag kis létszámú érdeklődő vehet részt a foglalkozáson. 22.-én csak azoknak tudunk helyet biztosítani, akik a konferencián is részt vesznek. A részvétel ingyenes és csak a tagjaink számára lehetséges!

Előzetes bejelentkezés az ügyvezetésen szükséges! (20 fő az ideális létszám!)