Utolsó módosítás 2024. júl. 05.
Jubileumi tenyészbika vásár Lajosmizsén

elado

1%

Újdonságok

Megkezdődött a tenyészbika támogatáshoz kapcsolódó igazolások kiadása

A tenyészbika tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatását a 41/2019. (VIII. 30.) AM rendelet szabályozza. A rendelet szeptember 1-jén módosult! A tavalyi évhez hasonlóan idén is csak a bikák ELSŐ tenyésztésbe állítása támogatható, és 

a kérelem az elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz 2022. szeptember 20. 23:59:59-ig. A Magyar Államkincstár új közleménye az igénylés benyújtásával kapcsolatban 2022. szeptember 6-án megjelent. A rendelet és a közlemény pontos szövege a linkekre kattintva olvasható.

A tenyészbika apaállat voltát és tenyészetbe való bekerülésének tényét a tenyésztőszervezetek igazolják az elektronikus kérelemhez csatolt szkennelt igazolás formájában. FIGYELEM, az igazolás kiállítása önmagában még nem jelenti a támogatási igény jogosságát, hiszen az egyesületeknek (így nekünk sem) nincs jogköre megállapítani a bika támogatásra való jogosultságát! A támogatási igény jogosságát a Kincstár fogja megállapítani további szempontok alapján.

Egyesületünk KIZÁRÓLAG az alábbi webes űrlap kitöltésével beküldött igazolás-kérelmeket fogadja el, és kezeli!

https://forms.gle/W2FNZvsHV5SvVnw67 

Az űrlap végén a KÜLDÉS gomb megnyomásával kerül beadásra a kitöltött nyomtatvány, ennek elmulasztása esetén nem érkezik meg hozzánk az igazolás iránti igény.

A fenti nyomtatványokat legkésőbb 2022. szeptember 19. hétfő délelőtt 10:00-ig tudjuk fogadni, az ezután érkezett igazolások hitelesítését nem tudjuk garantálni. Az igazolásokat egy-két munkanapon belül küldjük vissza email-ben csatolt fájlként, melyet a támogatási kérelem űrlap kitöltése során kell feltölteni mellékletként. Az igazolások kiküldésére nem MCTE tagok részére 10.000 Ft+ÁFA díj előzetes megfizetése után kerül sor, melyről az Egyesület számlát állít ki. A számla tartalmazza az utaláshoz szükséges információkat. Tagjaink részére az igazolások kiküldése csak abban az esetben lehetséges ha fennálló tartozását rendezte.

Az a bika támogatható, amely vásárlás esetén 2021. szeptember 1-től 2022. augusztus 31-ig került be az előállító tenyészetből közvetlenül a tenyészetbe, (saját beállítás esetén ugyanebben az intervallumban kapott KLSZ-t). A jogosult állat tartózkodásának megállapítására a tenyészetkód megadása szükséges.

Az alábbi linken megtekintheti azoknak a tenyészbikáknak a központi lajstromszámát (KLSZ), amelyekre korábban már adott ki igazolást az egyesületünk (charolais és aubrac fajták esetében), így ellenőrizhető a tenyészbikára, egyéb feltételek fennállása esetén igényelhető-e a támogatás.