elado

1%

Újdonságok

Az idei KÁN-on

Az elmúlt hét igazán izgalmasan telt számunkra. Szeptember 29-én Kaposváron került megrendezésre a II. Állattenyésztők Napja. Az állattenyésztőket köszöntötte és méltatta Zászlós Tibor a MÁSZ elnöke, Prof. Dr. Gyuricza Csaba a MATE rektora, valamint Dr. Nagy István agrárminiszter.

A köszöntők után három izgalmas és tanulságos előadást hallgathattunk meg. Bustyaházai László, Gabonaszövetség, Takarmánygyártók Tagozatának elnöke előadásában a Versenyképes és klímabarát takarmányozás lehetőségeiről szerezhettünk információkat, Dr. Bajnok Márta, MATE egyetemi adjunktus, MÁSZ-NAK Gyepgazdálkodási Munkacsoport szakmai vezetője előadásában az Országos gyepállapot felmérés tapasztalatait osztotta meg velünk, végezetül Dr. Wagenhoffer Zsombor, a MÁSZ ügyvezető igazgatója A húsfogyasztás önmagában nem egészségtelen témakörben tartott beszámolót.

A rendezvény számunkra az előadások után véget ért, mivel az Egyesület a KÁN Egyetemi Napokon kiállítóként részt vett, így a molinók, roll-up-ok, szóróanyagok kihelyezésére fektettük a hangsúlyt, hogy megfelelő „díszben” várjuk a kedves érdeklődőket.

A kiállítás pénteken nyitotta meg kapuit és egészen vasárnap este 17 óráig látogatható volt. A kiállításon megtekinthettük Süle Katalin a Kiscsehi Charolais tulajdonosának felvezetésével a rendkívül jól felkészített charolais felnőtt tenyészbikáját. Szintén egy remekül felkészített felnőtt tenyészbikát csodálhattunk meg Porkert Krisztián felvezetésével az NPK Charolais Farm Kft. képviseletében. Első kiállítóként Veiger Péter két remek küllemű charolais vemhes üszőjét mutatta be az érdeklődőknek és végül, de nem utolsó sorban Fási Konrád nagyon szépen felkészített aubrac borjas tehenével mutatkozott be a kaposvári közönség előtt. A kiállításon való színvonalas megjelenésért különdíjban részesítettük a tenyésztőket.

A kiállításon a szakmai közönség mellett családokat, kicsiket és nagyokat is megszólíthattunk. Minden nap lehetőségünk volt fajtabemutatóval népszerűsíteni a charolais és aubrac fajtát. Szombaton és vasárnap a fajtabemutató mellett egy kis „kit mit tud” játékkal és steak sütési fortélyokkal kedveskedtünk a közönségnek.

Ezúton is szeretném megköszönni a kiállítóinknak, hogy időt és munkát nem sajnálva ilyen remekül felkészítették az állataikat és megjelenésükkel növelték a kiállítás színvonalát.