Latest Update On 2024. Mar 06.
Csehországban jártunk KSTV árverésen

1%

Main page

Megtörtént a KSTV-minősítés, startra kész az Árverési Portál

2021.április 13-án, kedden megtörtén a MATE Kaposvári Campusán zajló KSTV bikáinak ultrahangos húsminőség-vágóérték-, valamint komplex andrológiai vizsgálata, továbbá az árverés

utáni gördülékeny elszállítához szükséges állategészségügyi tesztek vérvételei is.

A következő napon az állatok zárómérlegelésére került sor.

Csütörtökön a kibővített Tenyésztési Szakbizottság Intéző Bizottságának és az ügyvezetés dolgozóinak részvételével minősítésre kerültek a teljesítményvizsgálaton átesett bikák. A 20 tenyészbika jelöltből 8 db A3 - Tenyésztésre javasolt, 9 db A2 - Tenyésztésre alkalmas és 3 db A1 - Tenyésztésre nem javasolt minősítést, a három legjobb bika ezen felül köztenyésztési engedélyt kapott.

A mesterséges termékenyítési engedélyes bikák közül kettőt az egyesület megvásárolt, elsősorban tagjai részére  történő spermatermeltetés céljából.

A minősült, árverésre kerülő bikák fotói-videói, illetve az andrológiai vizsgálatok, a takarmány hasznosítási vizsgálatok, genom vizsgálatok és minden más elérhető adat feltöltésre került az Árverési Portálra, melyre várjuk az érdeklődök, licitálni kívánók regisztrációját. A bikák helyszíni megtekintésére, a járványügyi intézkedések betartása mellett lehetőséget biztosítunk 2021. április 19-én hétfőn, 10 órától. A lehetőség regisztrációhoz kötött, kérjük jelentkezzenek előre az ügyvezetésen!