Latest Update On 2020. Sep 16.
Csürhés Tamás Törzstenyészeti szemléje

1%

Main page

A Breedplan menedzserének látogatása

Feleségével együtt hazánkba látogatott dr. Brad Crook, az általunk 19 éve használt BreedPlan ausztráliai tenyészértékbecslő rendszer szakértője, az Agricultural Business Research Institute menedzsere, aki a genetikai kutatás-fejlesztésért is felel.

 

breedtanacskozas2019Egyesületünk szervezésében Brad 2019. június 14-én a MÁSZ székház tanácstermében tartott többórás előadást a BreedPlan és Breed Object használatáról, annak nemzetközi elterjedtségéről, a világban működő nagyobb konkurens rendszerekről. Brad sokat beszélt a pedigré - és genomikai alapú tenyészértékek kombinálásáról, jelentőségéről és buktatóiról is. Különösen érdekes megvilágítást kapott, hogy tavaly január óta az ICAR tagja lett a BreedPlan és az adataik részt vesznek az INTERBULL-on belüli futtatásban is.

brad robinson2019A rendezvényt aktív, jó hangulatú beszélgetés és sok kérdés kísérte, ahol hazánk négy egyetemének oktatói és a ÁTHK kutatói mellett társtenyésztőszervezetek képviselői és egyesületünk tenyésztői is jelen voltak. További képek ide kattintva érhetők el.